ECO Toilet verkocht aan DIXI Holding

BEVERWIJK, 1 april 2021 – Per 31 maart 2021 is ECO Toilet verkocht aan branchegenoot DIXI Holding. DIXI, Europees marktleider in toiletverhuur, vergroot zo haar positie in Nederland fors. “Het is voor ECO Toilet een mooie nieuwe stap waarmee het bedrijf de toekomst ingaat als de grootste toiletverhuurder van Nederland”, zegt Dick Burger namens Scheybeeck. Voor de medewerkers veranderen de werkzaamheden niet.

ECO Toilet is sinds 1998 uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de verhuur van sanitaire voorzieningen aan de bouw en evenementensector in Nederland. Het sterke en omvangrijke distributienetwerk en de hoge kwaliteit van de dienstverlening, heeft de interesse gewekt van DIXI Holding.

Marktleider in Nederland
Met deze krachtenbundeling ontstaat de grootste toiletverhuurder van Nederland, met duizenden toileteenheden en meer dan honderd medewerkers. “Deze ontwikkeling gaan wij niet in de weg staan”, aldus Burger. “Neemt niet weg dat de beslissing om het bedrijf te verkopen niet eenvoudig is geweest. Ik heb DIXI Holding leren kennen als een zeer professionele internationale organisatie. Het geeft ons het vertrouwen dat klanten en medewerkers in goede handen zijn bij de nieuwe eigenaar.”

Matthias Schwetzel, Managing Director DIXI Holding (en Benelux): “De overname van ECO Toilet past in onze strategie om marktleider in Nederland te worden. We slaan de handen nu ineen waardoor we met kennis en kunde onze huidige en toekomstige klanten nog beter kunnen bedienen.”

Over DIXI Holding
In 1973 werd het eerste DIXI® mobiele toilet gelanceerd – het begin van een uniek succesverhaal. Vandaag de dag kent iedereen het merk DIXI®. Als modern servicebedrijf biedt DIXI een uitgebreide service en een groot productassortiment. Naast de bekende ‘festival’- en bouwtoiletten levert DIXI ook luxe sanitaire containers, sanitaire toiletwagens en tegenwoordig ook selfsupporting trailers. DIXI biedt voor elke doelgroep een oplossing op maat en heeft het de standaard gezet op het gebied van hygiëne, kwaliteit en milieubescherming. dixi.nl toitoidixi.de

Over Scheybeeck
Scheybeeck investeert in vastgoed en in gezonde ondernemingen met een stevige positie, een ambitieus management en groeipotentie. We zijn onafhankelijk en gaan duurzame relaties aan. De deelnemingen in ons portfolio passen bij ons en bij elkaar: ze zijn actief in verhuur, onderhoud en service, technische dienstverlening, veiligheid, transport & logistiek, en bouw & ontwikkeling. scheybeeck.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u zich richten tot:
Scheybeeck | Carlijn Bekker-Cappelle, cbekker@scheybeeck.nl, +31 251 26 27 67.
DIXI Holding | René Schreuder, rene.schreuder@dixi.nl, +31 651 569 469.

Vragen die wij
vaak krijgen

Als particuliere klant kunt u online bestellen.

Als zakelijke klant kunt u gebruikmaken van het handige klantenportaal van DIXI! Hierin beschikt u op elk gewenst moment over een actuele lijst van uw orders. Bovendien kunt u in deze eigen, digitale omgeving zelf bestellingen plaatsen, stilleggen en annuleren. Inmiddels maken al 90% van alle DIXI-klanten met volle tevredenheid gebruik van dit klantenportaal. Een e-mail naar verhuur@dixi.nl is genoeg om u aan te melden. Via dit mailadres kunt u ook meer informatie ontvangen.

De locatie moet goed bereikbaar en berijdbaar zijn voor onze vrachtwagens. Onze vrachtwagens zijn 2,5 meter breed, 3,2 meter hoog en doorgaans zo’n 7 ton zwaar. Ze kunnen op onverhard terrein rijden, maar niet op zandgrond. We kunnen de bouwplaats of het evenemententerrein goed bereiken als deze binnen een straal van vijf meter van de verharde weg ligt.

Nee, wij zijn een verhuurbedrijf en we verkopen geen sanitair.

Voor u blijft voorlopig alles hetzelfde. De komende tijd blijven we onder de naam ECO Toilet voorzien in uw behoefte aan tijdelijk sanitair. U kunt blijven vertrouwen op onze hoge servicegraad, met als bijkomend voordeel dat onze landelijke dekking nu veel groter is geworden! U heeft nu bovendien meer te kiezen; naast de bekende ‘festival’- en bouwtoiletten levert DIXI ook luxe sanitaire containers, sanitaire toiletwagens en selfsupporting trailers. DIXI biedt voor elke doelgroep een oplossing op maat, waar dan ook in Nederland; op elke bouwplaats, tijdens elk evenement. En natuurlijk op nog veel meer locaties.

ECO staat voor de meest ECOlogisch sanitaire oplossing op locatie. We gebruiken biologisch afbreekbare middelen die geuren neutraliseert. De urine en fecaliën die we inzamelen worden gerecycled tot fosfaat en biogas. Dat doen we in samenwerking met PWN. We hebben een zeefinstallatie waardoor we urine en fecaliën tijdens het legen van het sanitair nog beter kunnen opvangen en voorbewerken. Zo dragen we ons steentje bij aan een groenere wereld.

Wij beschikken over de certificaten NEN-EN-ISO 9001:2015, NEN-EN-ISO 14009:2015, VGM Checklist Aannemers (VCA**) en CO2 – Prestatieladder.

Het KvK-nummer van DIXI Sanitary Services B.V. is 24328988.

We zijn in 2021 overgenomen door DIXI, Europees marktleider in toiletverhuur. Voor ons als ECO Toilet een mooie nieuwe stap, waarmee we de toekomst ingaan als de grootste toiletverhuurder van Nederland.

Wij kunnen
je helpen