ECO Toilet verkocht aan DIXI Holding

BEVERWIJK, 1 april 2021 – Per 31 maart 2021 is ECO Toilet verkocht aan branchegenoot DIXI Holding. DIXI, Europees marktleider in toiletverhuur, vergroot zo haar positie in Nederland fors. “Het is voor ECO Toilet een mooie nieuwe stap waarmee het bedrijf de toekomst ingaat als de grootste toiletverhuurder van Nederland”, zegt Dick Burger namens Scheybeeck. Voor de medewerkers veranderen de werkzaamheden niet.

ECO Toilet is sinds 1998 uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de verhuur van sanitaire voorzieningen aan de bouw en evenementensector in Nederland. Het sterke en omvangrijke distributienetwerk en de hoge kwaliteit van de dienstverlening, heeft de interesse gewekt van DIXI Holding.

Marktleider in Nederland
Met deze krachtenbundeling ontstaat de grootste toiletverhuurder van Nederland, met duizenden toileteenheden en meer dan honderd medewerkers. “Deze ontwikkeling gaan wij niet in de weg staan”, aldus Burger. “Neemt niet weg dat de beslissing om het bedrijf te verkopen niet eenvoudig is geweest. Ik heb DIXI Holding leren kennen als een zeer professionele internationale organisatie. Het geeft ons het vertrouwen dat klanten en medewerkers in goede handen zijn bij de nieuwe eigenaar.”

Matthias Schwetzel, Managing Director DIXI Holding (en Benelux): “De overname van ECO Toilet past in onze strategie om marktleider in Nederland te worden. We slaan de handen nu ineen waardoor we met kennis en kunde onze huidige en toekomstige klanten nog beter kunnen bedienen.”

Over DIXI Holding
In 1973 werd het eerste DIXI® mobiele toilet gelanceerd – het begin van een uniek succesverhaal. Vandaag de dag kent iedereen het merk DIXI®. Als modern servicebedrijf biedt DIXI een uitgebreide service en een groot productassortiment. Naast de bekende ‘festival’- en bouwtoiletten levert DIXI ook luxe sanitaire containers, sanitaire toiletwagens en tegenwoordig ook selfsupporting trailers. DIXI biedt voor elke doelgroep een oplossing op maat en heeft het de standaard gezet op het gebied van hygiëne, kwaliteit en milieubescherming. dixi.nl toitoidixi.de

Over Scheybeeck
Scheybeeck investeert in vastgoed en in gezonde ondernemingen met een stevige positie, een ambitieus management en groeipotentie. We zijn onafhankelijk en gaan duurzame relaties aan. De deelnemingen in ons portfolio passen bij ons en bij elkaar: ze zijn actief in verhuur, onderhoud en service, technische dienstverlening, veiligheid, transport & logistiek, en bouw & ontwikkeling. scheybeeck.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u zich richten tot:
Scheybeeck | Carlijn Bekker-Cappelle, cbekker@scheybeeck.nl, +31 251 26 27 67.
DIXI Holding | René Schreuder, rene.schreuder@dixi.nl, +31 651 569 469.

Vragen die wij
vaak krijgen

ECO staat voor de meest ECOnomische sanitaire oplossing op locatie. Maar ECO staat ook voor ECOlogisch. We gebruiken biologisch afbreekbare middelen (een blauwe pil die geuren neutraliseert) en de urine en fecaliën die we inzamelen worden gerecycled tot fosfaat en biogas. Dat doen we in samenwerking met PWN. We hebben laatst geïnvesteerd in een zeefinstallatie waardoor we urine en fecaliën tijdens het legen van het sanitair nog beter kunnen opvangen en voorbewerken. Zo dragen we ons steentje bij aan een groenere wereld.

Wij beschikken over de certificaten NEN-EN-ISO 9001:2015, NEN-EN-ISO 14009:2015 en VGM Checklist Aannemers (VCA**). Je vindt ze op de pagina ‘over ons’.

Het KvK-nummer van ECO Toilet B.V. is 34078564.

De locatie moet goed bereikbaar en berijdbaar zijn voor onze vrachtwagens. Onze vrachtwagens zijn 2,5 meter breed, 3,2 meter hoog en doorgaans zo’n 7 ton zwaar. Ze kunnen op onverhard terrein rijden, maar niet op zandgrond. We kunnen de bouwplaats of het evenemententerrein goed bereiken als deze binnen een straal van vijf meter van de verharde weg ligt.

Nee, wij zijn een verhuurbedrijf en we verkopen geen sanitair.

Wij kunnen
je helpen

team-ecotoilet